
Zomers besparen: hoe je met slimme apparaten energie bespaart
De zomer is vaak een periode van ontspanning. Maar ook van hoge energiekosten: ventilatoren draaien volop, de koelkast draait overuren en apparaten staan vaker aan. Gelukkig zijn er slimme apparaten die je helpen om in deze warme maanden energie te besparen.
Bespaar flink op je energierekening met deze kleine maatregelen
Elke maand een te hoge energierekening? Je bent niet de enige. Vooral in de koude maanden zie je de kosten vaak oplopen. Wist je dat je met een paar eenvoudige maatregelen je energieverbruik flink omlaag kunt brengen? En het mooie is dat je er echt geen grote verbouwing voor hoeft te plannen, of duizenden euro’s moet investeren. In deze blog ontdek je simpele, laagdrempelige manieren om je woning te verduurzamen en te besparen op je energiekosten. Veel van deze aanpassingen kun je meteen (laten) doen.
Hitte in huis? Zo blijft je woning koel zonder airco
De zomer is in volle gang. En dat merken we! De thermometer tikt de 35 graden aan, de zon brandt en binnen lijkt het soms warmer dan buiten. Een airco lijkt dan een logische oplossing. Maar wat als je die niet hebt? Met een paar slimme, simpele stappen houd je het ook zonder airco verrassend aangenaam in huis.
Samen verduurzamen in de Hasseler Es
Wat als verduurzamen niet groots en ingewikkeld hoeft te zijn, maar juist begint met kleine, haalbare stappen? Roelof en Wieneke uit Hengelo laten zien dat het kan. Hun aanpak: doen wat logisch voelt, spullen gebruiken tot ze op zijn en intussen anderen meenemen in hun verhaal. Met hun initiatief Duurzaam Hasseler es maken ze verduurzamen overzichtelijk, persoonlijk en leuk.
Jouw woning is verduurzaamd - en nu? Zo blijf je energie besparen en optimaliseren!
Je hebt de stap gezet. Je woning is verduurzaamd. De isolatie is verbeterd, je hebt misschien zonnepanelen geplaatst of een warmtepomp laten installeren. Dat zijn mooie stappen! Maar, energie besparen en optimaal gebruikmaken van je duurzame woning is een doorlopend proces. In deze blog lees je hoe je ook na de verduurzaming de vruchten blijft plukken én waar je nog extra winst kunt behalen.
Hoe Arjen Buikema stap voor stap zijn jaren 70-woning energieneutraal maakte
Toen Arjen Buikema in 2021 besloot zijn jaren 70-woning te verduurzamen, wist hij één ding zeker: het moest toekomstbestendig, betaalbaar en in fases uitvoerbaar zijn. Vier jaar later is zijn woning vrijwel energieneutraal, draait hij grotendeels op eigen stroom en staat de gaskraan op het punt om definitief dicht te gaan. “Als je eenmaal begint, vallen de puzzelstukjes vanzelf op hun plek.”