Nieuws

Volg hier het meest actuele nieuws over onze activiteiten of de ontwikkelingen rondom de verduurzaming van Hengelo!

2023-09-13

Bijbaan voor studenten!

Wegens het succes van de FIX-brigade zijn we op zoek naar parttime fixers die ons kunnen helpen Hengelo te verduurzamen. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om onze vacature te bekijken!

2023-09-08

Zon-op-dak project

Goed nieuws! De handtekeningen zijn gezet, daardoor mogen wij 258 panelen realiseren voor VvE de Grundel aan de P.C. Hooftlaan. Dankzij dit project kunnen wij lokale en onafhankelijke energie opwekken van en voor Hengelo. Ook profiteren de bewoners van VvE de Grundel van dit project door een verlaging van hun energiekosten.

2023-09-06

Wijkactie voor een duurzaam Hasseler Es

In september start de actiegroep Duurzaam Hasseler Es met een actie waarbij ze energiebesparende materialen beschikbaar stellen. Verder gaan ze een demonstratie geven over hoe deze materialen geïnstalleerd kunnen worden. Klik hier voor meer informatie!

2023-05-25

Inloopavond Energie van Hengelo

Op 25 mei hebben wij een inloopavond georganiseerd voor de inwoners van de wijk Noord, om zo de inwoners kennis te laten maken met onze energiecoöperatie. Deze inloopavond is succesvol gebleken, wij hebben de inwoners meer kunnen vertellen over onze ideeën en de inwoners hebben op hun beurt met ons mee kunnen denken!

2023-05-10

Activiteit Veldwijk-Zuid

We willen natuurlijk samen met iedereen in Hengelo eigenaar zijn van onze eigen energie, om iedereen de kans te geven mee te doen zijn wij begonnen met een persoonlijke aanpak. Met onze elektrische SRV-wagen zijn we Veldwijk-Zuid ingetrokken en hebben we veel enthousiaste bewoners gesproken die inmiddels meedoen. Daarnaast hebben we bij veel bewoners onze gratis energiecoaches & FIX-brigade kunnen aanbieden die energieadvies geven & gratis energiebesparende maatregelen bij mensen thuis kunnen plaatsen.

2023-03-30

Bijeenkomsten zonneveld Boeldershoek

In februari, maart en april hebben wij in totaal 3 bijeenkomsten gehouden waar wij met omwonenden en andere belanghebbende in gesprek konden gaan over het project Boeldershoek. In de bijeenkomsten zijn er ontwerp-scenario's voor het zonneveld besproken om zo tot een definitief ontwerp te komen. Wilt u meer weten over project Boeldershoek? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Deze kunt u vinden bij "projecten".

Partners & Samenwerkingen

Partner logo Gemeente Hengelo
Partner logo Nieuwe energie
Partner logo Enschede energie
Partner logo provincie overijssel
Partner logo Fix-brigade
partner logo anpakn
partner logo eurus
partner logo trimotion

© Energie van Hengelo 2023 - Website ontwikkeld door TriMotion