Nieuws

Volg hier het meest actuele nieuws over onze activiteiten of de ontwikkelingen rondom de verduurzaming van Hengelo!

2024-05-15

Zichtbaar door heel Hengelo!

Om met onze coöperatie nog meer mensen te kunnen bereiken, is het ons gelukt om op het drukst bezochte plekje van Hengelo zichtbaar te zijn. De duizenden wekelijkse bezoekers van de binnenstad kunnen ons nu zien hangen op de Brinktoren!

2024-04-25

Investeren in zon-op-dak VvE de Grundel

Het is sinds kort mogelijk om te investeren in het zon-op-dak project bij VvE de Grundel. Het streven is om €90.000 eigen vermogen op te halen. Meedoen aan dit project kan door middel van certificaten inschrijving. Deelnemers kunnen minimaal 1 en maximaal 50 certificaten van €100 kopen. Dankzij deze certificaten worden investeerders mede-eigenaar van het project en kunnen zij rekenen op rendement op hun investering!

2024-04-04

We hebben de 250 leden behaald!

Er valt wat te vieren want we hebben de mijlpaal van 250 leden mogen behalen. Door lid te worden van Energie van Hengelo laten we zien dat er onder de Hengeloërs draagvlak en steun voor de coöperatie is.

Naast dat we bezig zijn met het helpen van Hengeloërs bieden we onze leden de kans om mee te denken en te beslissen over onze activiteiten. Als lid is het ook nog eens mogelijk om te investeren in de duurzame energieprojecten.

Op naar de volgende mijlpaal!

2024-03-18

10,5 miljoen krediet voor zonneveld

De realisatie van zonneveld Boeldershoek komt weer een stap dichterbij. Dit voorjaar moet de aanbesteding starten. Burgemeester en wethouders stellen 10,5 miljoen euro beschikbaar. Meer hierover lezen? Bekijk onderstaande nieuwsbrief van maart 2024 over zonneveld Boeldershoek!

2024-03-18

Écht groen, écht lokaal en écht goedkoper!

Ga voor een lokale energieleverancier zonder winstoogmerk, kies voor Energie van Hengelo! Samen met 80 andere energiecoöperaties wekken we 100% groene energie op met lokale projecten. Én, deze energie is ook nog eens het goedkoopst, dit is dus het moment om over te stappen!

 

Doe ook mee! Zo worden we samen onafhankelijk van (buitenlandse) energiemaatschappijen met puur en alleen oog voor winst.

2024-03-18

We komen naar Groot Driene!

Over drie weken staan wij met onze poffertjeskar in Groot Driene. Op woensdag 3 en zaterdag 6 april zijn wij van 11.00 tot en met 14.00 uur te vinden bij het winkelcentrum. Dus kom gerust langs voor gratis heerlijke verse poffertjes en een verhelderend gesprek!

2024-03-04

FIX-Brigade trainingen!

Bij de FIX-Brigade zijn we altijd bezig met het waarborgen van de kwaliteit, dit doen wij dan ook door maandelijks trainingen te geven op ons kantoor. Tijdens deze trainingen geven de hoofdfixers uitleg over verschillende onderwerpen, de onderwerpen die deze maand aan bod kwamen waren het kitten en het plakken van raamfolie.

2024-02-09

Uitbreiding FIX-Brigade!

Ondertussen hebben al ruim 700 mensen zich aangemeld voor de FIX-Brigade, om deze reden zijn we de afgelopen tijd ook druk bezig geweest met het uitbreiden van het fixteam. De derde bakfiets is binnen en ook hebben we een nieuwe hoofdfixer en nieuwe fixers mogen verwelkomen binnen ons team. Naar verwachting zullen we dan ook vanaf eind februari met 3 teams per dag op pad kunnen gaan, zodat we nog meer mensen in Hengelo blij kunnen maken met de FIX-Brigade!

2024-01-30

Verslag algemene ledenvergadering 30 januari!

Op 30 januari is er een tweede algemene ledenvergadering gehouden. Hierbij was aan de orde een voorstel om de statuten te wijzigen. Benieuwd waar dit over gaat? In onderstaand document is het verslag van de ledenvergadering te vinden!

2024-01-25

Aansluiting zon-op-dak project geplaatst

Deze week is de aansluiting voor de 258 zonnepanelen voor VvE de Grundel aan de P.C. Hooftlaan geplaatst! Dankzij dit project kunnen wij lokale en onafhankelijke energie opwekken van en voor Hengelo. Ook profiteren de bewoners van VvE de Grundel van dit project door een verlaging van hun energiekosten. En dat terwijl er geen investering nodig is vanuit de VvE! Ook zonnepanelen op jouw VvE of bedrijfsdak? Neem gerust contact met ons op!

2024-01-22

Buurtactie met de poffertjeskraam!

Op woensdag 17 januari en zaterdag 20 januari waren wij weer te vinden in de Berflo Es. En dit keer hadden we een poffertjeskraam meegenomen, bezoekers konden dus lekker genieten van een gratis bakje verse poffertjes. We hebben veel mensen mogen spreken die zich direct hebben aangemeld voor onze gratis diensten!

Heb je ons gemist? Niet getreurd, het komende jaar zullen we vaker met de poffertjeskraam de wijken intrekken!

2024-01-10

Eerste ledenvergadering!

10 januari 2024 was onze eerste Algemene Ledenvergadering. Hier is besproken hoe de coöperatie er voor staat en zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen. Het belangrijkste formele punt was een voorgenomen statutenwijziging waardoor elk lid 1 stem krijgt. Ben je benieuwd wat allemaal besproken is? Klik dan op onderstaand document voor het verslag.

2024-01-08

Gratis warmtescans!

Vanaf vandaag is het mogelijk om een gratis warmtescan aan te vragen bij ons! Een energiecoach komt dan bij u langs en kan een indruk geven van waar de warmte verloren gaat. Deze warmtescan is volledig kosteloos en het advies wat hier uitkomt is vrijblijvend. Een gratis warmtescan is de eerste stap naar een aangenamer huis en een lagere energierekening! Je kan je aanmelden door op deze link te drukken.

2023-11-23

Collectieve inkoopactie Hasseler Es

Op donderdag 30 november organiseert buurtinitiatief Duurzaam Hasseler Es samen met Energie van Hengelo een informatiebijeenkomst in het Kulturhus Hasselo van 19:30 tot 21:30 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij je over de collectieve inkoopactie om je huis kundig en voordelig te verduurzamen. Heb je vragen over wat collectieve inkoop nou eigenlijk inhoudt, wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning of heb je behoefte aan meer informatie over verduurzamen en energiebesparing, kom dan gezellig langs op 30 november en laat je informeren!

Wil je vast wat meer weten over de collectieve inkoopactie of weet je zeker dat je komt en wil je dit vast aangeven? Klik dan hier!

2023-11-16

100+ huizen verduurzaamd!

Afgelopen week hebben wij een mooie mijlpaal weten te behalen! Er zijn in totaal meer dan 100 woningen gefixt door de FIX-Brigade! Dit betekent dat wij honderden bewoners van Hengelo gelukkig hebben kunnen maken door kosteloos bij hun thuis energiebesparende materialen te plaatsen. En wij gaan hier enthousiast mee verder, de aanmeldingen blijven binnenstromen en ons FIX-team wordt steeds groter.

Je kan je aanmelden voor deze gratis dienst op op onze website: https://www.energievanhengelo.nl/meedoen/fixbrigade

2023-10-31

Wereld Bespaardag!

31 oktober staat in het teken van wereld bespaardag! Om deze dag te vieren hebben wij een leuke campagne opgesteld, waarbij je een Wi-Fi P1 meter kan verdienen ter waarde van 29,95 euro! Om dit te mogen ontvangen is het de bedoeling dat je twee nieuwe leden inschrijft voor Energie van Hengelo. Gelukt? Laat ons dit dan weten. Als succesvol ambassadeur ontvang je dan een gratis Wi-Fi P1 meter van ons!

2023-10-25

Buurtacties!

De afgelopen weken hebben wij niet stil gezeten, zo zijn wij de buurten ingegaan om met mensen in gesprek te gaan over wat wij kunnen betekenen bij de verduurzaming van hun wijk en huis. Bij de buurtactie van de Hasseler Es hadden wij ook een poffertjeskraam meegenomen, bezoekers konden dus lekker genieten van een gratis bakje verse poffertjes. We hebben veel mensen mogen spreken die zich direct hebben aangemeld voor onze gratis diensten!

2023-09-21

Feestelijke opening van ons nieuwe pand!

Op 21 september hebben wij eindelijk officieel ons nieuwe pand mogen openen. Iedereen die er bij was, super bedankt voor de gezelligheid! Vanaf nu is het dan dus ook mogelijk om bij ons binnen te komen lopen voor al je vragen en een kop koffie. Je kan ons vinden aan het Stationsplein 69!

2023-09-13

Bijbaan voor studenten!

Wegens het succes van de FIX-brigade zijn we op zoek naar parttime fixers die ons kunnen helpen Hengelo te verduurzamen. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om onze vacature te bekijken!

2023-09-08

Zon-op-dak project

Goed nieuws! De handtekeningen zijn gezet, daardoor mogen wij 258 panelen realiseren voor VvE de Grundel aan de P.C. Hooftlaan. Dankzij dit project kunnen wij lokale en onafhankelijke energie opwekken van en voor Hengelo. Ook profiteren de bewoners van VvE de Grundel van dit project door een verlaging van hun energiekosten.

2023-09-06

Wijkactie voor een duurzaam Hasseler Es

In september start de actiegroep Duurzaam Hasseler Es met een actie waarbij ze energiebesparende materialen beschikbaar stellen. Verder gaan ze een demonstratie geven over hoe deze materialen geïnstalleerd kunnen worden. Klik hier voor meer informatie!

2023-05-25

Inloopavond Energie van Hengelo

Op 25 mei hebben wij een inloopavond georganiseerd voor de inwoners van de wijk Noord, om zo de inwoners kennis te laten maken met onze energiecoöperatie. Deze inloopavond is succesvol gebleken, wij hebben de inwoners meer kunnen vertellen over onze ideeën en de inwoners hebben op hun beurt met ons mee kunnen denken!

2023-05-10

Activiteit Veldwijk-Zuid

We willen natuurlijk samen met iedereen in Hengelo eigenaar zijn van onze eigen energie, om iedereen de kans te geven mee te doen zijn wij begonnen met een persoonlijke aanpak. Met onze elektrische SRV-wagen zijn we Veldwijk-Zuid ingetrokken en hebben we veel enthousiaste bewoners gesproken die inmiddels meedoen. Daarnaast hebben we bij veel bewoners onze gratis energiecoaches & FIX-brigade kunnen aanbieden die energieadvies geven & gratis energiebesparende maatregelen bij mensen thuis kunnen plaatsen.

2023-03-30

Bijeenkomsten zonneveld Boeldershoek

In februari, maart en april hebben wij in totaal 3 bijeenkomsten gehouden waar wij met omwonenden en andere belanghebbende in gesprek konden gaan over het project Boeldershoek. In de bijeenkomsten zijn er ontwerp-scenario's voor het zonneveld besproken om zo tot een definitief ontwerp te komen. Wilt u meer weten over project Boeldershoek? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Deze kunt u vinden bij "projecten".

Partners & Samenwerkingen

Partner logo Gemeente Hengelo
Partner logo Nieuwe energie
Partner logo Enschede energie
Partner logo provincie overijssel
Partner logo Fix-brigade
partner logo anpakn
partner logo eurus
partner logo trimotion

© Energie van Hengelo 2024 - Website ontwikkeld door TriMotion